keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Uusien valjaiden testailua


Minkä takia meillä on näin iloinen tanssiva "pikku" kili? No, se sai uudet valjaat!
Kuten taisi jo aikaisemmin tulla todetuksi, on Vilin valjaat jääneet  auttamatta liian pieniksi. Pengoimme hieman Vilman kanssa hevosten päitsivarastoa, ja löytyihän sieltä joutilaana olevat poninpäitset. Niitä sitten riensimme kokeilemaan Vilille. Vaikka valjaat ovat pienimmässä mahdollisessa koossa, ovat ne Uunolle vielä hiukan suuret. Mielummin kuitenkin liian isot kuin liian pienet ja puristavat valjaat. Nämä valjaat ovat hiukan erilaiset laittaakkin Uunon päälle, kun edellsiet olivat ihan hevosen varsapäitset, niin ei ollut mitään yimääräisiä solkia ym. Nyt on kuitenkin kaksi vaihtoehtoa, miten laittaa valjaat, joko pikaominasuutta käyttäen (joka ei ihan kauheasti nopeuta pukemisoperaatiota...) tai sitten ihan vain perinteinen kaikki soljet auki tekniikka. Kumpaakin taidettiin käyttää kokeilussa ja hyväksi todettiin. Seuraavana päivänä pitikin sitten jännityksen vallitessa testata uusia valjaita, ja samalla testata, muistaako Uuno kärrittelyn jalon taidon. Edellisen kerran, kun Vilillä oli kärrit perässään, oli Uuno Vilpertti Vaaleanpunakuonon hommissa...
Tällä kertaa on hiukan erilainen kärrittelyilma kuin viimeeksi, plus-asteita ja vesilätäköitä! (Viimeeksi n.25 astetta pakkasta ja iiso kasa lunta...)
Hyvin muistui tiukatkin mutkat.

Uusia valjaita koeteltiin, kun tämä rauhallinen ajokki kaahasi menemään...

... :)

Ja tietty piti ottaa se virallinen kärrittelyposetus, on kaiketi jokaisella kärrikerralla otettu Vilistä kuva! :D Hauska seurata pojan kasvua. :)

10 kommenttia:

  1. Haha, tajusin just et kuinkakohan monessa postauksessa siullaki lukee et 'tehtiin sitä ja tätä Vilman kanssa...'. Huomaa kyllä et melkein asun teillä!
    Edelliseen postaukseen vielä: mie tuon joskus kesällä mukanani teille lainaan Siitin agility putken, jos et siihen mennessä semmosta osta!

    nii ja tietysti ihana vili♥ ja kivoja kuvia...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, tosiaan..! :D Joo, sehän ois kiva! Voitas ainakin kokeilla Lillin kaa sitä! :) Kiitokset vaan kuvaajalle... ;)

      Poista
  2. Vili kohta noi kärryy käy sulle pieneksi! Oot kyllä ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, niinpä! Ei ne oo mulle vielä isompaa kärriä hommanneet, kohta ois kyllä sen aika... Kiitoskia vaan kehuista. :)
      t.Vili

      Poista
  3. Hehe, aikamoista kyytiä olis saanut tuossa kärryssä Vilin matkassa :)
    Kivaa viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en kyllä välttämättä olis halunnu olla poijan kyydissä... Kiitoksia samoin!

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)