sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Misu ja mystinen taikasauva

Nyt saatte kuulla iloisen sadun kissasta nimeltään Misu

Oli aivan tavallinen päivä (vai oliko??)...
...ja pieni harmaa kissa nimeltään Misu oli viettämässä jokapäiväistä siestaansa lämpimän peiton päällä, patterin lämmittäessä vieressä. Misu havahtui yhtäkkiä outoon kimallukseen, maassa oli jotain kimaltavaa, jotain herkullisen näköistä! Misun teki kauheasti mieli maistaa...

Maassa lojuva kellertävä nappula ei ollutkaan herkullinen kanaherkku, vaan kummallinen nappula, ja kun Misu nappulaa vahingossa painoi, ilmestyi esiin pitkä, kimaltava sauva, jonka päässä roikkui iloinen tähti....
Misu ei sauvaa aluksi säikähtänyt, vaan aikoi jatkaa torkkujaan ilman herkullista kanaherkkunami välipalaa. Tuo edestakaisin heiluva sauva ei kuitenkaan jättänyt kissaa rauhaan, vaan alkoi vihaisesti viuhua Misun ympärillä. Siitäkös Misu pillastui, ja pian se läimäisi sauvaa tassullaan.
Kuului HUIS vain , ja yhtäkkiä Misu huomasi, että sillä oli yllään auringonpalvojan hattu. "Heei, mitä ihmettä! Ota se pois!" Misu karjui, mutta turhaan, taikasauva senkun jatkoi huiteluaan.
Misu yritti raapia hattua pois päästään, mutta se oli niin tiukkaan liimautunut sen pieneen kissanpäähän, ettei se edes hievahtanut... Misu jatkoi ärhentelyään taikasauvalle: "Nyt jos et ota tätä naurettavaa hattua pois päästäni, niin minä kyllä..." Misun lause jäi kuitenkin kesken, sillä yhtäkkiä taikasauvakin alkoi puhua:"En, ennen kuin muistat, mikä tärkeä päivä tänään on!"
Nyt alkoi tuo pieni harmaa kissamme olla jo niin äkeissään, että taikasauvaakin alkoi pelottaa. Misu tarttui sauvaa kunnolla kiinni ja alkoi kovistella sitä oikein tosissaan:"Nyt, otat tuon hatun pois ja häivyt silmistäni, onko selvä?" "Ei onnistu, et selvästikkään muista vieläkään, mikä päivä tänään on...!" Jälleen kerran kuului HUIS vain, ja Misu oli muuttunut auringonpalvojasta prinsessaksi upeine tiaroineen. "Etkö vieläkään muista?"Taikasauva kysyi nyt jo todella äkäiseltä kissalta. "No ei tässä päivässä ole mitään sen ihmeellisempää kuin muissakaan päivissä! Voisitko ystävällisesti lopettaa?"
Misun pyynnöstä huolimatta ei taikasauva suostunut ottamaan upeaa tiaraa pois Misun päästä. Tai no, miten sen nyt ottaisi, kyllä se tiara poistui, mutta tilalle astui sitäkin kammottavampi look, ainakin Misun mielestä.

 "Heei, mamma mia, mita sina tehda minulle?!" Misu huusi kauhuissaan kun yhtäkkiä sen nenän alle kasvoi Italialaisen pitsakokin luihuviikset ja sen päähän ilmestyi korkea kokin hattu. Taikasauva vain kohautti olkiaan ja tokaisi:"Hups, menipäs hiukan liiaksi, kun puhetyylikin muuttui, mutta jos nyt muistaisit, mikä tärkeääkin tärkeämpi päivä tänään on...?" Mutta Misu ei muistanut.

Jälleen kerran kuului HUIS vain ja nyt Misun Italialaiset luihuviikset vaihtuivat tuuheisiin viiksiin. Niistäkään Misu ei pitänyt lainkaan. "Äh, kuinka kauan tämä jatkuu vielä? En jaksaisi enää tapella tästä,mikä kumman päivä tänään voi olla?"
"Noh, annan viimeisen vihjeen..." taikasauva sanoi ja viimeisen kerran kuului HUIS vain ja Misun päähän ilmaantui tällä kertaa iloisen kirjava juhlijan hattu. "Aivan! Nyt tiedän mikä päivä tänään on! Eikös tänään olekkin 26.4? Tänään on minun SYNTYMÄPÄIVÄNI!"

8 kommenttia:

  1. Onnea, ihana Misu! <3 Kannatti vähän sietää mokoman taikasauvan huiskauksia, kun sadulla oli niin mukava loppu! Toivottavasti tuli myös herkkuateria ja kivoja lahjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Misu kiittää (tosin hiukan myöhässä...) ja kumartaa! Joo, eihän lahjoja ja rapsutuksia sovi unohtaa niin tärkeänä päivänä! :)

      Poista
  2. Paljon Onnea Misulle !
    On ollut näköjään tapahtumarikas merkkipäivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Misu kiittelee! Joo, ei ole tylsää kyllä ollut! :D

      Poista
  3. Paljon onnea Misu! (Minukin ekan kissan nimi oli Misu, joka eli kokonaista 20 vuotta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Misu kiittää, ja tuumaa että se ehtii siis viettää vielä monet synttärit jos ja kun sekin elää niin vanhaksi! :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)