tiistai 25. marraskuuta 2014

Luminen talvirieha

Kuten jo saittekin tietää vuohien lumen ihmettelystä, meille on satanut lunta ja sitä on tullut yllättävän paljon. Nyt ei tosin enempää ole satanut (onneksi..). Hepat ovat saaneet olla kesäkengillä viime launataihin saakka, kunnes vihdoin ja viimein kiireinen kengittäjämme pääsi laittamaan heppasillekkin hiukan lumella ja jäällä pitävävämmät kengät. Seuraavana päivänä tuli sitten Vilma Ada taas kuvailemaan (ja saattekin kiittää häntä näistäkin upeista kuvista, joita tulikin sitten ihan muutama...) ja onneksi tulikin, sen verran hienoja kuvia saatiin!

Ette ehkä arvaakkaan, mitä tämä rauhallisen näköinen tamma tuumaa siitä, että niillä on vihdoin hokit jalassa ja maassa on lunta, eikä yhtäkään örkkiä näy missään...?

Meillä (okei, lähinnä minulla...) on aina silloin tällöin tapana juoksuttaa hevosia niiden tarhassa siten, että minulla on kädessä pieni pala leipää ja sitten juoksen aitauksen ulkopuolela ja hepat (varsinkin alapuolella olevassa kuvassa oleva herrasmies) juoksevat ihan innoissan perässä. Näin ei tule vaaraa siitä, että jäisi jotenkin niiden jalkoihin ja saapahan siinä samalla itsekkin kunnon lenkin...

Päätimme nyt sunnuntainakin juoksuttaa heppoja, jos ne nyt edes hiukan jaksaisivat hölkätä perässä. Reaktio oli kuitenkin hiukan erilainen, kuin mitä kuvittelimme. Juoksin hepolaisten aitauksen pitemmän sivun puoleen väliin ja tein äkkikäännöksen takaisin ( ja molemmat hepat siis seurasivat). Siitähän nämä kaksi karvakorvaa vallan innostuivat ja juoksuttaminen kävi kuin itsestään, vain seisomalla. Yhtäkkiä hepat nimitäin vuoroin liikkuivat tarhassaan hurjaa kiitolaukka ja vuoroin pukittelivat, kuin mitkäkin villihevoset... No, nyt annan kuville puheenvuoron. :)
"Jos sulla on leipää, niin kai mää voin sua seurata.."



Sónatasta viissiin kiva tuulettaa kieltä samalla kun juoksee :P

Ja välillä oli Sontun pakko päästä pyörähtämään vilpoisassa lumihangessa


Ja sitten meno näyttikin tältä...




Ihan on kiltti ratsu juu... ;)

Lumi pöllyää! :D

<3



No mutta kukas se tämä uljas ilmestys on?

Eemeli esittää, lisätty ravi huiskuharjalla höystettynä!



Ja hurrja puomin ylitys... :D

<3

Joo, siis on nää meidän hevoset ihan kesytetty ja ratsuina toimivat.... o.O

Hurrja herra söpöläinen (3

Onneksi Emppu ei ole esittänyt tälläistä iikettä kenenkään ollessa selässä...

10 kommenttia:

  1. Ihania kuvia heposista villiintyneinä, tekeehän se gutaa välillä päästää höyryjä ja pukkilaukata oikein kunnolla! Onneksi hevoset jättävät kuitenkin useimmiten nuo pukkilaukat laiduntamis ajalle, olisihan se vähän ikävää jos joutuisi ratsastamaan ja heppa vaan heittelisi selästä :'') Täällä ei oo muuten vieläkään lunta >:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No aivan varmasti! Itsekkin ihan aina hengästyy kun katsoo noiden kaverusten juoksentelua... Todella, ei olisi yhtään kivaa, jos sama pukittelu-mood olisi päällä ratsasteassakin! No voihan harmi... Täältäkin on sulanut itseasiassa tämän päivän aikana pois... :/

      Poista
  2. Todella hienoja kuvia on Vilma Ada onnistunut nappaamaan! Varsinkin nuo Sónatan (toki myös Eemelinkin) pukkipomppu kuvat ovat upeita ja ihanan talvisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kiitos ja kumarrs vaan sinne Vilma Adan kameran puoleen.. :) sónata laittoi oikein parastaan, kun oli kerrankin joku kameran kanssa tarhan laidalla. :)

      Poista
  3. Sónttu kuvitteli siun olevan selässä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultavasti, luultavasti... Onneksi en kuitenkaan ollut...! :D

      Poista
  4. Oho menohan on kuin villissä lännessä :) Lunta ja lisäksi ei ötökän ötökkää niin ei ihme että tekee mieli bilettää ja hepuloida. Hyviä kuvia !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit vain kuvitella sen kavioiden töminän, joka kuuui näitä kuvia ottaessa.... Joo, itsestäkin on ihan kivaa, kun on edes hiukan valkeana maa ja mikä parasta, ei tosiaan yhtään örkkiä missään! :D

      Poista
  5. Vielä on näköjään villihevosia! :-D Voi kun saisi itsekin tuollaiset talvifiilikset! Olen muuten vähän samaan tapaan innostanut Jujua kuin sä polleja: Juoksen raprap-baanan päästä päähän, ja Juju laukkaa mun luo ihan superkierroksilla. <3 Sen jälkeen sillä jää aina menovimma päälle, ja ne painavat häntä suoralla Nupun kanssa. Eli innostus on tarttuvaa laatua! ;) Hienoja kuvia, Vilma Ada! :) Ja kuvauskohteet aivan upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meillä on kaksi kappaletta "kesytettynä" täällä, tervetuloa vaan katsomaan. :) Kuulostaapa hauskalta, yritäppäs joskus napata muutama kuva Jujusta, jos vaikka siitä saisi samanlaisia kuvia kuin nuista hepolaisista, kun ne vallan innostuivat.

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)