sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Katse taaksepäin vuoteen 2017

Hejsan ja hyvää uutta vuotta kaikille! Vuotta 2018 on eletty jo parisen viikkoa ja samalla oli meikäläisen blogiloma. Nyt ollaan täällä taas ja toivottavasti saan aikaiseksi kirjoitella sopivissa määrin! Vuosi 2018 polkaistaan blogissa käyntiin viime vuoden muistelulla, mitäs viime vuonna oikein tapahtuikaan...


Tammikuuhun mahtui ihania ja onnistuneita peltoilukertoja heppojen kanssa samaan aikaan kun inhottavan liukas ja kova jäätikkö vallitsi melkein kaikilla metsäpoluilla. Nautittiin pikkuhiljaa pitenevistä päivistä ja aurinkoisista päivistä. Valloitettiin vuohien ja Sontun kanssa Saimaan jäätikkö.Peltokenttä oli kovassa käytössä ja ponit toimi ihan super hienosti lähestulkoon koko kuukauden, ainakin merkintöjä lukiessa tuli tällainen kuva. Lännenratsastuskurssi starttasi. Nautittiin edelleen ihanan aurinkoisista päivistä. Otettiin ehkä ihanmipia kuvia ikinä ystävänpäivänä Vilman kanssa.


Lännenratsastuskurssi jatkui. Vierailtiin aina yhtä mukavilla heppamessuilla Helsingissä. Lilli ja Vili viettivät hurjia synttäribileitään ja Misu aloitti korvaoireilunsa korvapunkkien kanssa, jotka saivat kuitenkin häädön.


Misu juhli vuorostaan synttäreitä. Vuohien kanssa keikkailtiin Mikkelin torilla ja Uuno päätyikin Länsi-Savon etukanteen! Lännenratsastus taidot karttuivat pikkuhiljaa kurssin jatkuessa.


Superkiva kuukausi! Peruskoulu vuodet päättyivät, vietettiin ihan huippu luokkaretki Riiassa ja nautiskeltiin lumisateessa ysiviikko... Länkkärikurssi päättyi ihan super barrel racing-tuntiin. Kuvailin paljon elikoita ja sain jonkin verran kirjoiteltua blogiinkin. Sontun kanssa kaulanaruiltiin ihan kuun lopussa ja se on jäänyt yhdeksi lemppari muistoksi vuodesta 2017. Toukokuussa eläinkatras pieneni kahdella, kun Peppi ja Pirkkis siirtyivät vihreämmille laidunnusmaille.


Kesäkuu potkaistiin käyntiin super kivalla meillä järjestetyllä vuohileirillä! Kotkottajat laskeutuivat tallin pihaan ja vietettiin ihan älyttömän kiva juhannus Ainon kanssa inkkareita leikkien. Kesäkuuta varjosti Misun korvien sairastelut.


Paljon tapahtui, vaikka blogi pysyikin aika hiljaisena koko kuukauden. Vuohien kanssa käytiin piknikillä ja Lillin ja Vilin kanssa käytiin myös kahdella kivalla keikalla! Vierailin myös Hupsuttamossa ja touhusin paljon kaikkea kavereiden ja heppojen kanssa. Opeteltiin varsinkin Sontun kanssa kovasti kahlailemaan. Heinäkuussa olin myös kaksi viikkoa kesätöissä koiravahtina.


Koulun alku, plääh. Uusi koulu ja uudet kaverit saapui elokuussa mun elämään. Koulun lisäksi ehdittiin hyvin hevosten kanssa peltoilemaan ja Sontun kanssa testailemaan uutta hienoa kuolaimetonta. Vuohet oppi vihdoin ja viimein kesän jälkeen pysymään aitauksessaan...  Kuvasin paljon kaikenlaista ja Sontun kanssa kahlailtiin jonkin verran. Elokuussa toinen pitkäkorvistamme, Lotta siirtyi Pepille kaveriksi vihreämmille voikukkatupsuille.


Syyskuun alussa talliin muutti kaksi pientä pitkäkorvaa. Koulua käytiin, ja ratsastukset jäi pikkuhiljaa vähemmälle ja vähemmälle. Vilkkaiden sorkkien mukava Avoimien ovien-päivä, jolloin meillä kävi ihanan paljon porukkaa! Kuolaimetonta testailtiin paljon ja todettiin toimivaksi.


Lokakuu ja syysloma-parasta! Joulukalenterin suunnittelu alkoi pikkuhiljaa. Vauhtia täynnä ollut päivä kuun lopussa heppojen ja Vimman kanssa. Kuvailin melko paljon taas kaikkea, mutta blogiin en saanut kuvia ja juttua laitettua niin paljon kun olisin halunnut. Lokakuussa yllätyin myös iloisesti facebookissa, kun Eemelin upea muotokuva tuli vastaan, nyt se riippuu seinälläni.


Toista kertaa koskaan Elmailemassa ja possuja ihastelemassa. Joulukalenterin väsäilyä ja blogi hiljeni jonkin verran. Julkaistiin myös ensi kesän vuohileirit (vinkvink!). Poneilut jäi tosi vähälle pimeiden päivien ja koulukiireiden takia. Joitain kertoja ratsastelut suoritettiinkin kuutamolla.


Ihanin kuukausi koko vuodesta, aina! Joulukalenterin tekoa, postauksien lukemista, tonttuilua, kuvaamista... Viikonlopun visiitti Göteborgissa. Tallista valittiin myös tänä vuonna Lucia sekä vietettiin ponien kanssa joulupiknikiä. Kuukauden kohokohdat jouluaatto ja uusi vuosi vietettiin hieman kipeissä, mutta sitäkin iloisemmissa merkeissä!

Millainen sinun vuotesi oli? 

4 kommenttia:

 1. Kiva kooste viime vuodesta! Vaikuttaa kyllä oikein ihanalle tää teidän kulunut vuosi, toivottavasti tästä seuraavasta tulee yhtä menestyksekäs. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! Meillä oli kyllä tosi kiva vuosi, toivotaan todella että tulevasta tulisi vähintään yhtä kiva. Kivaa vuotta teillekkin!

   Poista
 2. Hupsuttamosta olen oppinut tänne tulemaan... Viime vuodessa oli paljon matkailua ja paljon, paljon arjen muuttamismietteitä.

  Ihanaa, kun on niin paljon eläiniloa ja -touhuja! Täällä yks karvakorva venyy just kirjahyllyssä. Toinen jaloissani pinnasängyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla! Toivottavasti viihdyt meidän seikkailujen parissa! Eläinten kanssa touhuilut on kyllä ihan parasta, niinkuin on matkailukin. Mulla kanssa yksi viiksiniekka venyttelee koipiaan kielletylle kirjahylylle temppujen ja leikkituokion toivossa, kaksi muuta nukkuu tyytyväisinä tietokoneen vieressä. On nämä vaan maninioita. :)

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)