sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Vilin uusi ammatti

Äitini on joskus kertonut, kuinka hän oli pienenä opettanut omaa pukkiaan vetämään pulkkaa talvella, ei tosin kovin hyvällä menestyksellä, koska silloisella pukilla oli suurret sarvet... Minä tietty otin neuvosta vaarin, ja aloin suunnitella Vilin tulevaisuutta pulkanvetäjänä. Pulkanvetäjällä tai vaikka kärrynkin vetäjällä kuuluu olla tietty kunnon valjaat. Aloin miettimään, mistä saisin hyvät valjaat Vilille, ja kun kysyin äidiltäni, hän ehdotti hevosten päitsiä. Niinpä aloin etsimään Rositan varsapäitsiä kaapin uumenista, ja sieltähän ne sitten löytyivät. Ja kuinkas sattuikaan, ne ovat juuri sopivat Vilille! Ehkäpä hiukan liian suuret vielä, mutta kyllä se siitä.

Kun puin "valjaat" Vilille ensimmäistä kertaa, ei pieni pukkipoikamme reagoinut mitenkään erikoisesti. Se vain söi ja vähän mietti, että mikä oikein painaa joka paikasta. Puin ensimmäistä kertaa valjaat siis lauantaina. Tänään lähdettiin Vilin kanssa opettelemaan taas valjaitten kanssa ulkoilua ja samalla haimme pupuille hiukan tuoreita voikukan lehtiä. Siinäpä oiva tehtävä tulevalle pulkanvedon mestarille!
Onko suloisempaa nähty, Vili ja varsapäitset? <3

Poitsullekkin maistui voikukat...

Toinen on vaan niin söpö! :3
 En oikein tiedä, olivatko valjaat sitten kuitenkin liian suuret, vai mihin Vili heinäpeltoon rynnätessään kompastui, mutta kun katsoin hetken muualle, niin tyyppi oli ihan mukkelismakkelis nurinpäin maassa! Voi olla, että kompastui omaan nokkeluuteensa, tai sitten pitkä heinä vain sekoitti pienen vuohen askellusta liikaa... Ota noista nyt selvää... :D
Mihin Vili katosi?

Tämähän sujuu kuin tanssi!

"Ai minäkö muka kompastuin? Hah, tuskin. Nää valjaat on oikeestaan ihan kivat..."
Tästä on siis hyvä jatkaa harjoituksia, odotuksissa olisi siis, että jouluna toisi ihkaoikea joulupukki nimeltä Vili, lahjat pulkassaan ovelle saakka. Saa nähdä kuinka tämä alkaa sujua... :)

6 kommenttia:

 1. Onpa nokkelaa päitsien kierrätystä! :)) Nupun ja Jujun pitäisi ottaa oppia Vilistä, vaikka sekin vähän kellahti. :) Mutta nousi niin reippaasti takaisin pystyyn - ihan jopa takajaloilleenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän pitää tuoda kisut katsomaan Vilin mallisuoritusta joku päivä, kunhan saatte valjastelun sujumaan! :)

   Poista
 2. Ihana pikku vuohi! Itse olen haaveillut vuohista tai lampaista omaan pihaan, mutta tontti taitaa kuitenkin olla siihen liian pieni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään enemmän vuohista, koska ne ovat kuin koiria, seuraavat joka paikkaan jne. Onhan niissä sitten se huono puoli, että kun pvat niin seurallisisa niin tulevat sitten pihalle syömään kaikki kukkapenkit tyhjäksi... :) Sen takia meidän pihassa ei kovin paljon kukkia näe! :D

   Poista
 3. Onpas suloinen ja iloinen vuohi ! Valjaat kyllä pukee hyvin :) Onko se muuten vuohi, joka pystyy ponnistamaan tosi korkealle ? Tuli mieleen tuosta tanssikuvasta :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Juu, kyllä vuohi hyppää tosi korkealle jos se vain haluaa. Sohvi vuoheni hyppäsi joku aika sitten yli metrin korkuisen aidan yli joten... :)

  VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)