sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Laitumelle, jes!

Saimme kuin saimmekin äitini kanssa väsättyä hevosille tänään laitumen pellon alareunaan. Olemme joka kesä aina ratsastaneet hevoset laitsalle, joten nytkin puimme vain suitset päitsien päälle ja menoksi! Sónata on saanut nyt tässä pihalla olla ilman ötökkäloimea, mutta alalaitumelle kuitenkin puimme sen, koska siellä tuppaa aina olemaan niitä inhottavia örkkejä...Ratsastin siis Sónatalla loimen kanssa, oli aika epämiellyttävää, kun kaiken maailman soljet painoi, mutta onneksi matka ei ollut pitkä!
Matkalla ollaan...

Kaikki varmasti kuvittelevat, että kun hevoset lasketaan talven jälkeen laitumelle, ne karauttavat hurjaa pukkilaukkaa laitumen kauimmaiseen päähän. No, näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaikka minäkin sitä odottelin kamerani kanssa. Hevoset ottivat vain muutaman askeleen poispäin portista ja laskivat päänsä rauhassa maahan. Tietenkin sitten, kun olin laittanut kameran jo takaisin pussiinsa, hevoset lähtivät ravaamaan poispäin... Nyt hevosillamme siis on vain pieni laidunala, mutta kunhan saamme heinätyöt suorittetua, niin sitten hepat saavat oikein suuren laitumen, jolla on sitten hyvä mennä sitä pukkilaukkaakin. Yritän muistaa ottaa sittenkin kameran mukaan, kunhan nyt tosiaan ensin saadaan heinätyöt tehtyä.


Repäisevä lähtö! En ymmärrä miten ne voivat mennä noin lujaa! ;)
Syöminenhän se tässä tärkeintä on...
 Hepat eivät kuitenkaan saa nauttia laitumella olosta kuin päivällä. Emme siis jätä niitä yöksi ulos kesälläkään. Joskus kun olemme meinanneet jättää ne, niin ne tulevat sitten portille joskua kahdeksan maissa huutamaan perään, joten ollaan viety ne sitten aina sisälle.
"Mums, mums,mums..."


Sinne jäivät!
Kun sitten muutaman tunnin kuluttua menimme hakemaan hevosia pois laitumelta, olivat ne jo lähdössä juuri niiden ötököiden takia aika vauhdilla. Hakureissu kuitenkin venyi aika pitkäksi, kun päätimmekin suorittaa päivän ratsastuslenkin siinä samalla, ja kävimme sitten järven rannassa hyttysten syötävänä...

Muuten, toivokaahan mitä oikein kirjoittelisin, kun ei meinaa itsellä ideoita oikein riittää! Nyt siis kommenttia, ja ideoita tulemaan!

2 kommenttia:

  1. Onpa idyllisen näköistä! Hyvä, että kirjoitit myös painavista soljista ja hyttysten ininästä, niin en muutu ihan neonvihreäksi kateudesta. :) Onneksi kesälaitumet kutsuvat pian muakin, ja tarkoitus on kyllä tulla sitten teilläkin päin kirmailemaan. Olisipa kiva kuulla lisää teidän ratsastusretkistä. Käytkö vielä tunneilla, ja treenailetko sitten kotona hepoilla samoja asioita? Millaisia Sónata ja Eemeli ovat ratsastaessa? Entä oletko koskaan kokeillut naksutinkouluttaa niille jotain temppuja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, me ootellaan teitä! :) täytyykin pyytää jotakuta ottamaan hiukan ratsastelukuvia ja kertoa hurjan pitkistä ratsastuksistamme (yleensä teemme 5min-45min lenkkejä...)! Käyn silloin tällöin, niistäkin ehkä voisin jotain innostua kirjoittamaan. Hepat ovat oikein reippaita ja herkkiä, joten ei paljon tarvitse ohjasta kääntää, kun jo ollaan menossa! Tuosta tempuu kysymyksestä sainkin idean tehdä postauksen tempuista, joita Sónatalle olen yrittänyt opettaa... :) kiitos ideoista, täytyypi alkaa miettimään... :D

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)