tiistai 27. toukokuuta 2014

Lämpimät kelit alkavat, loimi selkään vaan!

Kun kesä on jo taas kerran näin pitkällä, on tullut taas aika laittaa Sónatalle ensimmäisen kerran ötökkäloimi päälle. Viime vuonna loimi puettiin ekaa kertaa jo 23.5. Nyt päästiin sentään 26.5. saakka! Kyllä loimittaminen onneksi auttaa, ettei neitokainen niin pahasti hankaa harjaansa ja häntäänsä. Kyllä kuitenkin menee noin vartti ennen kuin Sonttu rauhoittuu hankaamiseltaan syömään karsinassa olevia heiniä. 
Kaverukset<3

 Olenkin tässä naureskellut, että kun kelit lämpiää, niin meidän hevosella aletaan pitämään loimea! Kyllä se 30 asteen pakkasessa pärjää ilman loimea, muttei 30 asteen helteessä... :)
 En tiedä kumpaa inhottaa enemmän loimen laittaminen, minua vaiko Sónataa. Onhan se nyt melko inhottavaa laittaa tosiaan 30 asteen helteessä toiselle loimi päälle...
Kyllä Sónata kestää kesän ötökät loimen kanssa, kuten islantilaisen kuuluukin!

6 kommenttia:

  1. Onko Sonata jotenkin erityisen herkkä hyttysille yms kun kaverilla ei näyttäisi olevan loimea ? Eipä silti itsekin haluaisin kesä-iltaisin joskus ison ötökkäloimen varsinkin kun hyttyset ja paarmat kiusaa. Toivottavasti loimi auttaa ja Sonata saa nauttia kesäilmoista ja syödä tuoretta ruohoa rauhassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sillä on issikoilla aika yleinen "sairaus" (ei se kyllä ihan sairaus taida olla) eli kesäihottuma. Onneksi Empulla ei ole sitä, koska kesäihottuma hevoset ovat tosi työläitä hoitaa, aina pitää holvata koko polle pikiöljyllä läpi ulkoilun jälkeen ja ennen ratsastusta... Onneksi ihottumaloimet on keksitty!

      Poista
  2. Issikat taitavat olla tosi herkkiä noille ötököille! Mun polle tuoksui ratsastusretkellä ihan piparmintulta, kun sitä oli valeltu jollain aineella, jonka pitäisi auttaa. Sóntatnilla ei sentään ole pääsuojaa, jossa on verkot silmien kohdalla... Sellaisiakin olen nähnyt, ja vähän omituiselta näytti laitumellinen huppuheppoja...

    VastaaPoista
  3. Jep, varsinkin Islannista Suomeen tuodut hepat on tosi allergisia, kuten Sónata. Mitäköhän ainetta sillä käytettiin? Ollaan testailtu vaikka sun mitä, mute eipähän tuota kesäihottumaa saa oikein kokonaan pois millään... :( Olisi sellainenkin oikein hyvä Sontulle, mutta loimesta ei löydy sellaista klipsiö, millä saisi paremman hupun kiinni... Ovathan ne aika huvittavan näköisiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, kun en tajunnut kysyä, mitä ainetta se oli. Kyllä ne ötökät silti sitä mun pollea tosin jahtasivat, joten ei ehkä mikään kamalan tehokas sitten kuitenkaan. :-/

      Poista
  4. Noo, me toivottavasti pärjätään tämäkin kesä tervauksen ja pikiöljyn avulla!

    VastaaPoista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)