perjantai 19. toukokuuta 2017

Kukkulan kuninkaiden kuulumisia

Tovi on vierähtänyt viimeisimmistä vuohien kuulumisista ja kuvista mutta ne ovat taas täällä runsain kuvamäärin! Kevät on jotenkin mennyt niin, etten ole kovin paljoa kameraa ulkoiluttanut, joten ei ole materiaalia ollut sarvipäistä. Nämä kuvat on vapun aikaan otettuja, mutten ole ennättänyt näitä julkaisemaan tätä aikaisemmin luokkaretkien ja muiden reissailuiden takia.

"Meillä oli tosi tylsä viikko viime viikolla, kun toi omistaja oli muka jollain luokkaretkellä!"

Meno oli jokseenkin vauhdikasta, kun ekan kerran luokkaretken jälkeen otin vuohet ulos...

 Vuohilla on toistaiseksi ollut hyvin rauhallista elämää. Minun ollessa koulussa ne nautiskelevat tallin viileydestä ja kun suoriudun väheneviltä koulupäiviltäni kotiin, lasken ne ulos syömään nyt jo huomattavasti vihertävää ympäristöä. Karsionoita siivoillessa on tallissa ihanan hiljaista, kun nuoriso on ulkona viilettämässä pitkin pihoja ja vanhukset nautiskelevat alkuun hieman kuivia heiniä.


Noita kaikkia kuutta vuohta en enää näin muutaman epäonnistuneen sisälle vientiyrityksen ja ylipäänsä vuohien kiinnisaamisen jälkeen laita samaan aikaan ulos, siitä tulee nimittäin katastrofi. Ne sinkoilevat jokaiseen ilmansuuntaan ja katoavat jonnekkin naapurin ja metsän suunnalle, vaihtelevasti, mutta kuitenkin suuntaan x. Lisäksi nämä nuoremmat kaverit ovat vähän turhan leikkiväistä seuraa Lumpalle ja Elvikselle, jotka sarvien kolistelujen sijaan keskittyisivät mielummin tuoreen ruohon metsästämiseen. Olen siis jaksottanut partasuiden ulkoilua niin, että hevosten karsinoiden siivouksen ajan nuoret on ulkona ja sitten otan ne sisälle. Sitten lähtee Lumppa ja Elvis ja samalla siivoilen hevosten aitausta vanhuksia silmälläpitäen.
Tämä systeemi onkin toiminut ihan hyvin nyt muutamana päivänä, mutta tänään tuo meidän gangsta-jengi kekkasi omenatarhan! Hepat ovat nyt opetelleet taas vihreälle omppumaalla ja sen portti on aina auki jotta hepat pääsevät kulkemaan tarhasta toiseen. Ennen ei vuohet vielä sinne menneet, mutta tänään siinä karsinoita siivoillessani tuli äitini sanomaan että haetaas nuo vuohet pois noiden omenapuiden kimpusta... Siellä ne tyytyväisinä murmelsi hevosten kanssa, eivät tosin nurmikkoa kuten hepat vaan niitä omenapuita! Siihen loppui helppo vuohien ulkoilutus ja oli pakko lähteä niiden kanssa pellon reunaan istumaan. Mikäs siinä, tänään oli ihan super ihana ja lämmin sää!

"Ei me mitään puita syödä..."

Syyllisen katseen kyllä tunnistaa...Tosiaan, vuohilla on ollut toistaiseksi rauhallinen kevät, mutta kuhan tässä ennätetään, on alettava valmistautumaan meidän leiriin! Paljon on vielä tekemistä ja vuohien agilitytaidotkin täytyisi yrittää pitää kuosissa. Viikonlopulle olen suunnitellut kunnon puunaustuokiot ja agilitytreenitkin kuulostasivat aikas houkuttelevilta. Veikkaan, että ainakin tuossa ylemmässä kuvassa tsiigaileva pieni harmaa olisi ihan innoissaan kunnon agilitystä! Olisi kiva saada vaikka kuvia tai jopa videomateriaalia Lillin ja muidenkin agilityilystä, Lilli nimittäin pinkoo ihan älytöntä vauhtia perässä esteiden keskellä!Nämä kuvat on meidän yhdeltä vakiokiveltä, jossa käydään vuohien kanssa aina pomppimassa, ekaa kertaa sain kamerankin matkaan!Temppuja ei olla nyt opeteltu uusia, aina silloin tällöin on tullut kertailtua vanhoja. Vilille on edelleen etsinnässä pienenpieni riimu, jotta saataisiin hieman kesken jäänyt ajo-opetus taas vauhtiin. En edes muista, mainitsinko asiasta täällä blogissa ollenkaan, mutta siis mulla on tavoitteena saada Vili koulutettua niin, että sillä voisi ajaa. Siis niinkuin hevosta voi. Treenailtiin joku aika sitten kovasti paineelle myötäämistä ja käätymistä sen ohella ja Uuno kyllä kekkasi miten se nami aina tuleekaan... Nyt on treenit ihan jäissä sopivan kokoisen riimun puuttuessa. Eli jos sulla sattuu olemaan supersuper pieni varsariimu tai joutilas lampaan riimu niin vinkkaahan mulle!


Sohvi the great

Näitä kukkulakuvia tuli nyt ihan muutama tähän, mutta toivottavasti jaksoitte selailla!
Eipä meillä sen kummempaa näiden sarvipäidenkään osalta, innolla odotellaan leiriä ja valmistaudutaan kivaan viikonloppuun! Ei enää kovin montaa koulupäivää, oisko 8? ja sit loma, ihanaa!


Uuno toivottaa kaikille mukavaa kevättä!

2 kommenttia:

  1. Olipa ihanaa nähdä vuohia pitkästä aikaa! <3 Mukavia kevätpäiviä - hitsit, kun et ole täällä nyt, kun ois ne Kaivarin heppapäivätkin. Mietin tässä, jaksaako lähteä yksikseen siellä piipahtamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ois ollu kyl ihan superihanaa tulla, mut tää viikonloppu oli aika täynnä ohjelmaa täällä mli päässä... :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)