perjantai 17. maaliskuuta 2017

Adios punkit!


 Tämä yllä olevassa kuvassa ylimielisesti teitä katseleva otus herätti pientä epäilyä viime viikonloppuna hieman huteralla kävelyllään ja muutenkin vähän oudolla käytöksellä. Kissa ei ollut oikein oma itsensä, se ei esimerkiksi lainkaan kytännyt mahdollisuuksia pompata kielletyn hyllyn päälle. Se ei edes tuntunut miettivän seuraavaa kolttosta jonka se voisi mennä tekemään. Se käyttäytyi siis lähes kuten meidän toiset kissat, eli se nukkui ja söi ja kävi ehkä vähän ulkona välillä tai tepasteli olohuoneessa, ja se ei ole normaalia. Misu on aina se, joka on jokapaikassa touhuamassa sitä sun tätä ja yleensä se on kiellettyä. Hyvänä esimerkkinä tämä hyllyn (joka on täynnä posliinisia kissapatsaita) päälle hyppääminen, jolla se uhkailee minua aina kun se haluaa jotain.

Ei edes kovin tuomitseva katse...

Epäilys oli, että kisulla oli jotakin ongelmaa korvissa, josta tasapainon lievä heittelykin voisi johtua. Kun tilanne ei oikein ottanut rauhoittuakseen, varailimme Misulle oman sviitin paikalliselle eläinlääkärille, jotta se voitaisiin tutkia ettei vain olisi mitään vakavampaa. Tosiaan, sille varattiin sviitti (ei hänen korkeutensa voi muualla päiviään viettää) eli paikka eläinlääkärin vastaanotolta päiväksi. Misun aika olisi ollut iltapäivällä siihen aikaan ettei kukaan olisi sitä mitenkään saanut sinne, joten kissa matkasi heti aamulla samalla kyydillä kuin minä bussille ja kissa jatkoi matkaa äitini mukana kaupunkiin.


Voitte vaan kuvitella, miten kamalaa oli istua koulussa koko päivä miettien miten Misulla menee, onkohan se osannut käyttäytyä vai onko koko paikka jo ihan uudessa uskossa... Misu oli kuitenkin osannut käyttäytyä kuulemma ihan hyvin, ja se oltiin saatu tutkittua. Syyllinen tähän kummalliseen käytökseen ja korvien kovaan kutinaan oli varmasti monelle kissan omistajalle tuttu; korvapunkit. Ne olivat päättäneet asuttaa Misulin korvat, mutta ne saivat nyt häädön ja nyt kuljetaan entistä ehompana etsimässä kolttosten teko mahdollisuuksia... Korvapunkit kuulemma ovat vaan sellaisia kavereita, että ne tykkää muuttaa muidenkin samassa talossa asuvien kissojen ja koirien korviin. Sen takia meidän sisällä asustelevat kavakorvat saivat kaikki punkkikarkotteen, joka eilen sitten siveltiin niskaan. Nyt on punkit siis saaneet häädön ihan tosissaan!

"Mekin saatiin häädettyä mahdolliset korvapunkit, jee!"

"En kyllä yhtään tykännyt tosta aineesta kun sitä laitettiin mun niskaan..."


Pakko oli napata taas pari mustavalkoista otosta...

"Tällä kopilla mä matkustin sinne paikkaan, jossa mun korvat putsattiin! Reissaaminen ei kyllä oo mun juttu..."

"Mä jätin sinne ne ikävät otukset mun korvista, adios!"

7 kommenttia:

 1. Korvapunkit ovat kyllä ikäviä otuksia! Meidän Nasulla oli vähän aikaa sitten myös korvapunkkeja ja se sai loishäädön kaksi kertaa, kun ei sitkeät kaverit meinanneet millään lähteä. Nyt korvat ovat onneksi jo kunnossa, ja toiset kissat välttyivät myös ikäviltä kavereilta, vaikka eivät loishäätöä saaneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ikäviä! Hyvä juttu, kun teillä ei korvapunkit pomppineet muihin kissoihin. :)

   Poista
 2. Hei, Toivottavasti ötökät saavat korvista nyt äkkilähdön Kiinnostaisi tietää, minkä niminen tuo niskaan laitettava korvapunkkivalmiste on ja saako sitä ilman reseptiä vai pelkästään lääkärin määräyksellä ? Meidän kissalle on korvapunkkiongelmaan määrätty aina vain korvan sisään tippoina annosteltavia rohtoja, mutta kun kissa tajuaa jo paketin nähdessään, mitä tuleman pitää, on niiden käyttö melkoista taistelua. Onneksi meillä punkkitilanne on nyt aika rauhallinen, mutta kokemuksen mukaan pahenee jälleen kesää kohti, joten tuollainen niskaan laitettava lääke olisi kyllä huippujuttu. Sisäloishäädössä sivelyvalmiste on meillä ihan ehdoton, koska minkään ruuan seassa ei matolääke mahaan mene. On sellainen sihtikurkku tämä meidän kissarouva...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääke oli nimeltään Advocate Spot-on, ja luulisin että se on reseptilääke. Tuo oli kyllä ihan kätevä kun ei tarvinnut mitään kissalle suuhun tunkea, ei ne kyllä siitä kosteasta niskastakaan tykänneet... ;) Kannattaa siis varmaankin pistäytyä eläinlääkärillä kyselemässä tuota lääkettä niin pääsette helpommalla korvapunkkien häädössä! :)

   Poista
  2. Ai niin ja lisäyksenä vielä, että samaa lääkettä on saatavilla myös koirille. :)

   Poista
 3. Hyvä, että vaiva löytyi ja saatiin hoidettua!
  Meillä oli aikoinaan myös korvapunkkitartunta - koiralla. Eläinlääkäristä se oli outoa, sillä yleensä kissat nappaavat tartunnan herkemmin.

  Ja kun joskus toimimme kissojen ensikotina, saatiin hoitaa korvapunkkeja vähän väliä kissoilta, jotka tulivat suoraan ulkoa hoitoon. Välillä oli aika kikkailua saada täysin villeille kissoille tuo valeluliuos niskaan :D

  Inhottavia öttiäisiä kaikenkaikkiaan.. Mutta onneksi ne on helppo hoitaa poiskin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä koirakin sai lääkkeen niskaansa, kun kuulemma on mahdollista, että punkit on loikkineet kissojen kautta koiraankin. Onneksi nuo mokomat ovat aika helpostti häädettävissä, ja tuo valeluliuos helpottaa kyllä hoitamista, suuhun laitettavat jutut kun on aina vähän hankalempia! :)

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)