tiistai 15. marraskuuta 2016

Alpakkaagilityä ja ilmaista ruokaa~Elma 2016

Elma-messut on nähty ja käyty ja kivaa oli! Lauantaina startattiin pihasta hyvissä ajoin, jo seitsemältä jotta ehdittäisiin katselemaan messujen tarjontaa heti alusta lähtien. Kymmenen jölkeen istuttiin jo kameroiden kanssa eläinareenan katsomossa ihastelemassa suomenhevosten  katrillia. Heti katrillin jälkeen alkoi lampaiden paimennus ja se oli tosi kivaa katsottavaa! En voi kuin ihmetellä kuinka hienosti lammaspaimenina toimineet koirat suoriutuivat vieraassa paikassa monien katselevien silmien alla. Upeaa yhteistyötä koiran ja ihmisen välillä sanon minä!

Katrilli alkuasemissaan


Upeaa tiimityötä sanon minä!

Kun lampaat oli paimennettu takaisin takahuoneeseen, lähdimme kiertelemään Elman eläimiä läpi. Paikalla oli monennäköistä lehmää, kanoja, kalkkunoita (yäks, en tykkää...), ihania possuja, alpakoita, lampaita, ihan supersöpöjä aaseja ja elämäni ensimmäisen muulinkin näin! Pettymys oli suuri, kun vuohia ei ollut kuin kaksi kappaletta paikan päällä. Ehkä kaikki vuohet olivat karanneet aitauksistaan juuri ennen messujen alkua, eikä niitä oltu saatu messuille saakka..? Ehkä vielä joku vuosi me lähdetään Lillin ja Vilin kanssa edustamaan maaseudun mahtavinta riiviötä, vuohta... :)


Nämä kaksi eivät paljon messuista stressanneet!

Pienen alpakka vauvelin olisin voinut ottaa mukaan heti!

Sen äiskä ei vain ollut selvästikkään samaa mieltä...

Yksi vuohi bongattu!


Tämä aasi pienokainen sai monta ihastunutta huokausta osakseen.
 Kun kaikki eläimet oli käyty ihastelemassa, siirryimme yläkertaan ihastelemaan lemmikkimessujen eläimiä. Yläkerrasta löytyi monen monta kissaa, ainakin yhtä monta koiraa, pupuja, hamstereita, marsuja, papukaijoja ja vaikka mitä terraarioeläimiä. Kun lähdimme takaisin alakertaan, oli meillä ainakin neljä muovipussia mukana, jotka olivat täynnä ilmaisia koiran ja kissan ruoka näytteitä. Rahaa en tainnut kuluttaa messukeskuksessa ollenkaan ja silti kauheat kotiin viemiset.... Bloggaajapassilla on ihmeellinen vaikutus. :)
Alakerrassa kierreltiin ruokapuoli ja sitten palattiin eläinareenalle ihastelemaan pitkäkorvien esitystä. On ne aasit vaan aikas söpöjä, joskus meillekkin ehkä... Aasien jälkeen estraadin valtasi alpakka-agilityn SM-kisat, joita seurattiin muutamien esitysten verran. Oli kyllä mainio katsoa hiukan erilaisia eläimiä agilityradalla! :)


Maton päälle meneminen oli haastavaa joillekkin alpakoille

Tälläinen silta voisi olla vuohista älyttömän kiva!


Toiset alpakat taas tepastelivat maton päälle ihan muina alpakkoina

Kotimatkalla pysähdyimme Karismassa, jonka Mustista ja Mirristä ostin meidän pienille karvakorville (kissoille siis) aktivointilelun. Ne ovat talvisin jokseenkin kyllästyneitä, kun ulkona on kylmä eikä jaksaisi aina nukkuakkaan... Nyt niillä on hienon hieno namilelu, joka tosin on tarkoitettu koirille, ei kerrota sitä niille.. :) Mukaan tarttui Mustista ja Mirristä myös heräteostoksena pari namipussia, joita ei ehkä olisi tarvinnut kun messukassit oli ihan täynnä ilmaisia nameja... No, näillä kissannameilla mennään kevyesti joulun yli! :)

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Voispa tuommoista pörröistä alpakkaa silitellä, tallin naapurissa kyllä asuu niitä mutta niitä ei saa rapsutella aidalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teki kyllä mieli mennä paijaamaan niitä, aivan ihania pörriköitä! Joku päivä voisin vaikka ottaa itsellenikin tuollaisen pikku alpakan...

   Poista
 2. Voi miten suloisia lampaita ja possuja! Tekee ihan hirveästi mieli lässyttää :D

  VastaaPoista
 3. Harmittaa niin, kun en ole päässyt Elma-messuille! Nuo alpakat ja aasit näyttävät niin suloisilta! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ensi vuonna mennä käymään, oli tosi kivat messut täynnä ihania eläimiä (paitsi ne kalkkunat...)! :)

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)