maanantai 5. kesäkuuta 2017

Mitä tapahtui kun suitset lensi aidan yli?

Sónata on ollut omani nyt noin viisi vuotta. Noihin vuosiin on mahtunut jos jonkinnäköistä menoa ensin satulan kanssa ja enimmäkseen ilman. Alussa luotto hevoseen oli aika olematon, mutta toista on nykyään, ja sen kyllä huomaa menosta. Viisi vuotta sitten ei esimerkiksi olisi tullut mieleenkään laukata kotiinpäin maastossa tai ratsastaa pellolla ilman satulaa ilman ympäröiviä aitoja.


Satula tosiaan on jätetty talliin jo muutama vuosi sitten mutta suitset ollaan toistaiseksi vielä pidetty päässä lukuunottamatta muutamia riimuratsastelukertoja joka talvi ja kesä. Voin jopa sanoa ponin toimivan ajatuksen voimalla ja ollaan selvästi löydetty yhteinen sävel. Riimulla poni toimii loistavasti, ihan kuin olisi suitset päässä, mutta mitä tapahtuikaan kun heitettiin suitset ja päitset aidan yli ja mentiin pelkän kaulanarun voimin?

Alkulämmittelyjä ennen suitsien hylkäämistä

"Kyllä noilla vielä on suitsetkin, ei hätää siis!"

Vieläkin on kuolaimet suussa...

Sinne menivät suitset ja tilalle tuli ponin kaulan ympärille kietaistu riimunnaru! Onni on ystävä, joka innostaa kokeilemaan uusia juttuja kuten kaulanarulla ratsastelua. Kaverini Aino oli meillä käymässä yksi viikonloppu ja mietimme mitä tekisimme heppojen kanssa ja Aino heitti että mentäisiin ponin kanssa pelkän kaulanarun voimalla eteenpäin, no ei muuta kun menoksi! Kiitokset kuvista kuuluu siis Ainolle!

Ainahan mulla on ollut haaveissa kokeilla kaulanaruilua, mutten ole vielä jonkun takia uskaltautunut jättämään suitsia naulakkoon. Kerran taisin kokeilla pihatiellä ja se oli suuri virhe! Poni senkun pinkoi ruohotupsulta toiselle eikä minulla ollut mitään sanomista sen tekemisiin... Nyt oli kyllä ihan eri ääni kellossa ja poni jopa meni (melkein aina...) sinne minne pyysin ja sitä vauhtia mitä pyysin, hieno poni!

Huihuihui!!

"Jee, se pysähtyy!"
Joku on ainakin iloinen... :D

On se mainio♥♥♥

Vähän aikaa sitten kommentoin johonkin blogitekstiin jossa ratsastettiin kaulanarulla, etten uskaltaisi kokeilla meidän hevosilla moista, se reissu päättyisi ruohotupolle tai päättömään kiitolaukkaan. No eipä päättynyt, sitä tuli kokeiltua! Poni toimi kyllä yllättävän hienosti ekaksi kaulanaruilukerraksi ja tästä on hyvä jatkaa kesän mittaan harjoituksia. Poni ravasi hienosti ja laukkasikin, mutta aika varovaisesti, ettei vaan mennä liian lujaa...


Super super poni!!♥♥♥

Pieni hurjimus♥

Halitauko


"Kukas siellä kameran takana tänään on?"

Tähän kohtaan jumituttiin muutamia useita kertoja...

En viitsi enempää hehkuttaa tätä pientä punaista tammaa, kaikille on varmaan selvillä miten hieno se on...
Mitä tähän nyt enää voisi sanoa? Aika täydellinen kesän alku... ♥♥
Oletko koskaan kokeillut ratsastaa kaulanarun kanssa?

8 kommenttia:

 1. Aivan loistavaa tytöt!!❤ Keep going :D
  T. Siru

  VastaaPoista
 2. Minullakin on haaveena ratsastaa Stinalla pelkällä kaulanarulla tänä kesänä. Jos ei muuta, niin muutama metri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogiin sitten tekstiä heti kun kokeilette! ;) siitä se on hyvä aloittaa, meilläkin eka yirtys viime kesänä kesti sen pamri metriä kunnes oltiin ruohotupsulla ja pollen turpa maassa... :D

   Poista
 3. Vautsi! Näyttääpä kivalta puuhalta :) Ja pisti silmään, että onpas Sónata hienossa kunnossa!

  VastaaPoista
 4. Vautsi, hyvä te! :) itekkin oon alkanu harrastaa tuota kaulanarulla menoa nyt hieman enemmän, se on kyllä tosi mukavaa ja palkitsevaa. Tsempit jatkoon :D

  Laikunseikkailut.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pakko kyllä jatkaa kesän aikana harjoituksia sen verran kivaa puuhaa kyllä oli! Täytyykin käydä tsekkaamassa sun blogi!

   Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)