lauantai 23. heinäkuuta 2016

Uusia polkuja pitkin uittopaikalle

Muistatte varmaan kesän tekemislistan jonka tein keväällä. Se sisälsi mm. pellolla ratsastelua, vuohien kanssa keikkailua ja Sònatan uittoa. Lista on pysynyt ihan yhtä pitkänä koko pitkän ja ei aina niin kuuman kesän, mutta tämän viikon alussa lista lyheni huomattavasti. Paljon on kuvamateriaalia tulossa, kun kaverini Ainon kanssa ollaan touhuiltu karvakorvien kanssa päivät pitkät. Enempää ei kuitenkaan vielä tulossa olevista jutuista vaan nyt yritetään pysyä tässä aiheessa.


Kaverini mökki on ihan kivenheiton päässä meiltä ja saimmekin huippuidean hänen kanssaan alkuviikosta kun mietimme, että mihin mentäisiin tamman kanssa lenkkeilemään. Mentäisiin Sontun kanssa viemään kaveri mökille! Tie mökille on sellaista aluetta, että Sonttu ei ole siellä ihan kamalasti liikkunut viime aikoina. Entisellä omistajallaan ollessaan se varmasti maastoili juuri sillä suunnalla, mutta siitäkin on jo aikaa. Jännityksellä siis valjastimme pollen ja sumuttelimme kovasti ötökkämyrkkyjä joka puolelle ja ei kun matkaan!


Olin listannut ylös myös uusien reittien kulkeminen tamman kanssa. No, se tuli tässä hyvin hoidettua! Voin sanoa, että me muuten lenkkeillään tästä lähtien useammin tuolla suunnalla, ihan mahtavia pätkiä vaikka mennä vähän lujempaakin. Ensimmäisen kerran kun suuntasimme mökille, menimme tietä pitkin koko matkan. Toisella kerralla (josta kuvat on otettu) seikkailtiin peltoja pitkinkin. Olimme varautuneet hirmuiseen kiitoon jo menomatkalla, mutta tamma yllätti olemalla suhteellisen rauhallinen mitä nyt pientä ravin/töltin poikasta aina välillä käynnin aikana. Hirmu hienosti toimi otus siis molempiin suuntiin ekalla reissulla tuonnepäin. Kahdestaan tultiin sitten kotiin ja ihan löysällä ohjalla tepasteltiin koko matka. Ylpeä tammasta... :)



Listassa oli siis merkittynä Sontun uimaan vienti. Viime vuonna yritimme kovasti saada jääräpäistä islannin tammaa veteen, mutta emme onnistuneet. Nyt olen etsinyt parempaa rantaa meille ja sellainen näytti löytyneenkin alkukesästä. Kerran olemme siellä tähän mennessä käyneet kääntymässä ja todenneet, että aivan liikaa hyttysiä-mennään pois. Uintiyritykset siis ovat hiukan jääneet, paitsi nyt...



 Ekan kerran kun mökkirantaan suunnattiin, kaverini sanoi, että käykää kattoo tota rantaa, mikä on tasoitettu et siinä voi vaikka kokeilla uittaa Sonttua jos haluaa. No me tietty heti mentiin nuuskuttamaan vettä ja ihastelemaan ihan täydellistä hepanuittorantaa, joka ei tosin ihan sitä varten ole tehty, mutta saadaan sitä kuitenkin käyttää... Kun tamma oli todennut kiiltävän asian olevan vettä, hyppäsin kyytiin ja kokeiltiin meniskö se lähellekkään tuota kosteaa ja kimaltavaa järven pintaa ratsastajan kanssa. No menihän se mokoma ja kaikki neljä kaviota vedessä! Oi että tuli paljon rapsutuksia ja leipää ja kehuja. Sillä kertaa ei sen enempää yritettykään kun hepalla alkoi olla jo kiire kotiin... Seuraavana päivänä mentiin uudestaan ja kamerakin pääsi mukaan. Nyt uskaltauduttiin Sònatan kanssa heittämään ötökkänuttukin rannalle ja ei muuta kun veteen! Polviaan myöten tammuska vedessä seisoi ja kyllä näytti tykkäävän! En malta odottaa seuraavaa kertaa, sitten mennään mahaan saakka... :)





Tämä kuva tekee tämän hevosen omistajan aina yhtä onnelliseksi... ♥

2 kommenttia:

  1. Ihanan idyllisiä kesäkuvia! <3 Sitten lisää kuvia, kun masukin kastuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, uudet kuvat jo odottelevat julkaisua... :)

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)